Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

Какво е киберсигурност и как да се предпазим в Интернет

  16:49, 04 Apr 19

Какво е киберсигурност и как да се предпазим в Интернет

Красимир Коцев и Румен Арсенов – представители на So Cyber, представиха какво трябва да направим, за да се предпазим от киберпрестъпления на среща с местната власт и бизнеса в област Враца, организирана от Център Enterprise Europe Network към Търговско-промишлена палата – Враца.

Срещата започна с представяне на най-голямата международна мрежа в подкрепа на бизнеса - Enterprise Europe Network и нейният център към Търговско-промишлена палата - Враца. Участниците получиха информация за актуални възможности за финансиране на проеки и идеи, потенциални нови бизнес партньорства и иновационен мениджмънт.

По време на срещата се предостави информация кои са най-застрашени в интернет пространството и как да се разпознават злонамерените атаки. Сигурността в киберпространството постоянно се развива. Да бъдете информирани и предпазливи онлайн са два от най-добрите начини да помогнете на себе си и бизнеса си. 

Представена бе и дейността на фирмата So Cyber, която се фокусира върху защитата на своите клиенти в киберпространството. Екип от експерти извършва всички необходими тестове за разкриване на слабостите в информационните системи на фирмата-клиент и провежда обучения на служителите за основните принципи на киберсигурността. Предоставя и консултации по теми, свързани с корпоративната сигурност и предпазването от злонамерени хакерски атаки.

За повече информация относно събитието, моля свържете се с нас:

Търговско-промишлена палата - Враца

тел: 092/ 660271 / 660273;

или на e-mail: cci-vr@cc-vratsa.org; een.vratsa@gmail.com