Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

По-малко пари за кохезия, повече за отбрана: какво предлага Брюксел за новия бюджет

  13:13, 03 May 18

Eвропейската комисия представи днес предложението си за нов многогодишен бюджет на ЕС за периода 2020-2027 г., който тя определя като "прагматичен, модерен и дългосрочен". В предложението има редица новости като спиране на еврофондовете за страни със слабо правосъдие, намаляване на средствата за някои от традиционните политики на ЕС (кохезионна и селскостопанска) и повече средства за сигурност, отбрана и иновации.
Финансирането на новите и основните приоритети на ЕС ще бъде запазено или увеличено, което неизбежно означава, че средствата за други области ще бъдат намалени, се посочва в съобщението от еврокомисията Предлага се 26% увеличение на бюджета за чуждестранна помощ до 123 милиарда евро и много по-големи разходи за отбрана за периода. "Ройтерс" коментира, че това е най-амбициозният план за отбраната на Еврокомисията от десетилетия насам. В него са предвидени 27.5 милиарда евро за сигурност и отбрана, включващи 2.5 милиарда евро за фонд за вътрешна сигурност за борба с екстремизма и кибер престъпността.

За повече информация тук.