Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

Отнася ли се за Вас крайният срок за регистрация, съгласно Регламент REACH?

  15:46, 18 Jun 15

Вашата компания една от многото ли е, които подготвя регистрационно досие по REACH за първи път? Ако не, може да бъдете щастливи - вече сте преодолели първото препятствие: знаете, че крайният срок през 2018 засяга Вашата фирма и сте започнали подготовката по-рано!

За да Ви помогне, Европейската агенция по химикалите (ECHA) e разделилa процеса на регистрация на седем фази, през които трябва да преминете за да направите успешна регистрация. Можете да научите повече за тях на страницата на ECHA: REACH 2018. Те са като услуга на едно гише за всички налични помощни материали. Запознайте се с първата фаза - уверете се, че познавате Вашия портфейл от стоки и разберете какво означава регистрацията за Вашата фирма.
 
На този етап трябва да помислите кои вещества искате да имате в портфолиото си в бъдеще. Вслушайте се във Вашите клиенти и да ги дръжте в течение за намеренията Ви - веществата, които пускате на пазара, могат да бъдат от решаващо значение за техния бизнес.
 
Трябва да разберете от каква информация имате нужда за регистрацията. Това зависи от годишния обем на веществото, което произвеждате или внасяте и начина, по който използвате веществото. Добре е също така да започнете да търсите информация за разходите за регистрация.
 
Помислете дали компанията Ви разполага с необходимия експертен опит, който трябва да има за да управлява процеса на регистрация. Може да разполагате с всички необходими познания и да считате, че интернет страницата на ECHA и националните информационни бюра са достатъчна подкрепа. Все пак, ако това не е така, потърсете добър консултант, който да Ви помогне.
 
Не забравяйте, че ​​не сте сами. Много компании вече успешно регистрираха своите вещества - и Вие ще бъдете в състояние да направите това. В края на този месец, ECHA ще публикува допълнителна информация, за да Ви помогне с въпросите и задачите, които имате за първата фаза на регистрация.
 
В заключение, 31 май 2018 може да изглежда далеч, но има много неща, които трябва да се направят, преди да получите Вашия регистрационен номер. Последният краен срок за регистрация приключва започналото още през 2008 г. събиране на информация за всички химикали,  използвани на европейския пазар. Това е още един важен етап към безопасното използване на химикалите в Европа и Вие сте важна част, за да бъде това реалност!
 
REACH 2018 – за кого се отнася?
• За компании, които произвеждат или внасят вещества в малки обеми, между 1-100 тона годишно.
• За компании, които са извършили предварителна регистрация на веществата си, но не са
ги регистрирали все още.
• Повече информация на: http://echa.europa.eu/reach-2018