Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

Подгответе се за IUCLID 6

  13:04, 18 Jun 15

09.07.2015

Европейската агенция по химикали (ECHA) издаде бета версия на предстоящия IUCLID 6, която вече може да тествате. Пълната версия на IUCLID 6 се очаква да бъде пусната през второто тримесечие на 2016г. Дотогава трябва да продължите да подготвяте регистрационните досиета чрез IUCLID 5.

Бета версията дава възможност да се запознаете с новата визия и изглед на инструмента, преди официалното пускане на IUCLID 6.

Ако компанията ви използва IUCLID от сървър, силно препоръчваме да свалите сървърната версия и да се възползвате от възможността да тествате инсталационния процес, като подготвите вашата IT среда за плавно преминаване към IUCLID 6. Бета версията не съдържа всички структурни данни и функционалности на IUCLID 6. Поради тази причина, всички потребители следва да направят финален ъпгрейд на IUCLID 6 през 2016г.

Ако използвате IUCLID инсталиран на вашия компютър, може да свалите десктоп бета версията. Тя съдържа нов инсталационен пакет и не изисква допълнителен софтуер. След като я свалите, ще може да тествате бета версията за няколко минути.

Наличен е комплект от инструкции за инсталация и списък, който съдържа решения на известни инсталационни проблеми. Допълнително, ECHA винаги е готова да отговори на вашите запитвания.

Направете си акаунт на уебсайта на IUCLID 6

На уебсайта на IUCLID 6 може да намерите повече информация, свързана с IUCLID 6. За да свалите IUCLID 6, първо трябва да си създадете потребителски акаунт. Чрез него може да се абонирате и за получаване на известия и новини, свързани с IUCLID 6. Ако вече имате акаунт за информационния бюлетин на ECHA или уебсайта на Chesar, може да използвате същите данни за да се впишете. Уебсайт акаунтите на IUCLID 5 обаче не могат да се използват.

Какво е IUCLID?

IUCLID е инструмент, който се използва за подготовка на регистрационни досиета и заявления за разрешение за биоциди например. IUCLID 6 ще бъде базиран на изцяло нова платформа. Ще съдържа много подобрения, свързани с инсталацията, управление на информацията и нейната структура.

За повече информация:

Уебсайт на IUCLID 6

Форма за контакт с ECHA 

=============================================

18.06.2015

Нова версия на IUCLID, инструментът, който се използва за събиране на данни за химични вещества и дава възможност да се подготви регистрационното досие и други видове досиета, съгласно REACH,  ще бъде пусната в употреба през 2016. Първоначално тази година ще бъде пусната бета версия на IUCLID 6, която да подпомогне актуализацията.

Подгответе IT средата на вашата организация
Бета версията ще позволи на организациите, които са инсталирали IUCLID на сървъра си да подготвят своите ИТ системи и практики за управление на потребителите. Бета версията позволява да:
Започнете въвеждането на промени в софтуера, които ще бъдат необходими, за да стартира IUCLID 6. Например Tomcat трябва да бъде заменен от GlassFish като сървърни приложения, което позволява компонентите на IUCLID да работят заедно. Тази промяна може да се направи и тества с бета версията. Можете да използвате бета версията за тестване на интеграцията на IUCLID с друг софтуер, който използвате за управление на вашата информация за химикалите.
Започнете да използвате новите функции за управление на потребителите на IUCLID 6. Например, можете да посочите „управител“ на потребителя, който да управлява други потребители и техните потребителски права, но който не може да получи достъп до други данни в заявлението. Могат да бъдат създадени различни групи потребители, на които да се предостави достъп само до конкретна информация - всичко в рамките на една централна база данни. Тази функция вече може да бъде конфигурирана с бета версията.
Бета версията обаче не съдържа всички структурни функционалности на IUCLID 6. Това означава, че когато бъде пуснат окончателен ъпгрейд на IUCLID 6, той трябва да се направи. Въпреки това, с помощта на бета версията може да осигурите плавен трансфер на вашата ИТ среда към IUCLID 6.
Когато се лансира бета версията, тя ще бъде съпътствана от набор с инструкции, списък с решения на известни инсталационни проблеми и видеоурок. Освен това, информационното бюро на ECHA е винаги готово да отговори на вашите въпроси.
 
IUCLID на вашият десктоп
Ако сте инсталирали IUCLID директно на вашия настолен компютър или лаптоп, не е задължително да инсталирате бета версия. Въпреки това, тя ще ви даде възможност да се запознаете с новия външен вид на потребителския интерфейс. Можете също така да се запознаете с рационализираното управление на данни, които улесняват копирането, поставянето и споделянето на информация.
 
IUCLID 6 през 2016 г. - какви са промените?
Много потребители съобщават, че инсталирането на IUCLID е сложно. IUCLID 6 се инсталира по-лесно на вашия настолен компютър. Например, той вече не изисква допълнителен софтуер.
Много от промените имат за цел да помогнат както на регистрантите, така и на съответните служби/ведомства. Например, подобрената структура на информацията следва хармонизираните шаблони на ОИСР; нова версия на шаблоните ще бъде публикувана от ОИСР през 2015 г. и ще бъде на разположение в IUCLID 6 през 2016 г. Това означава, че данните могат да се търсят и да се разпространяват по-добре.
Пускането на версията през 2016 е свързано с по-голяма актуализация на ИТ инструментите на ECHA с нови версии на REACH-IT и Chesar. След като новата версия на REACH-IT е достъпна, всички досиета, подадени до ECHA трябва да бъдат създадени във формат IUCLID 6. Ето защо, ако вашата организация работи с IUCLID от сървър на компанията, възползвайте се от бета версията на IUCLID 6 и се уверете, че сте подготвени за промените.