Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

"Иновативно предприятие на годината 2013"

  10:56, 22 Oct 13

ДЕВЕТИ КОНКУРС за “ИНОВАТИВНО ПРЕДПРИЯТИЕ НА ГОДИНАТА 2013″
Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network – България обявяват Деветия конкурс за “Иновативно предприятие на годината, 2013“. Конкурсът се провежда с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България.

В конкурса могат да участват всички активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация за последните три години (след януари 2011 г.).

Конкурсът се провежда в следните категории:

  • Пазарно лидерство (иновативен продукт, наложил се на международния пазар)
  • Иновационен център (процесна иновация, реализирана при поредица от клиенти)
  • Качество на живот (иновация, имаща потенциал или довела до подобряване качеството на живот на потребителите)
  • Зелена иновация (иновация в областта на устойчивото и екологично съобразено развитие)
  • Устойчиво иновативно поведение (наличие на иновативна дейност през последните минимум 6 години)
  • Социално-икономическо въздействие върху регион (иновация, имаща потенциал или оказала положително въздействие върху развитието на даден географски регион)
  • Нова категория!: Иновативно новостартирало предприятие (до три години от създаването)

Награждаването на отличените предприятия ще се проведе по време на Деветия национален иновационен форум на 5 декември 2013 г. в гр. София. Отличените предприятия получават почетна грамота, а победителите – почетна статуетка за иновативно предприятие на годината. Наградите ще бъдат връчени от Президента на Р. България, г-н Росен Плевнелиев.

Желаещите да участват могат да изпратят СВОЯ НОМИНАЦИЯ или да НОМИНИРАТ ДРУГА ФИРМА с успешен иновативен продукт, процес или услуга чрез попълване на кратък въпросник на линк http://goo.gl/2WNYgQ . Крайният срок за номинации е 24:00 ч. на 01 ноември 2013 г. Въпросникът е част от годишното изследване Иновации.бг, оценяващо иновативното състояние на българските фирми и възможностите за развитие на българската иновационна система.

Номинираните предприятия ще получат Карта за участие, която да попълнят и изпратят обратно до 15 ноември. Картите ще бъдат разгледани и оценени от експертно жури, а финалистите ще бъдат посетени от експерти на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

За допълнителна информация за Конкурса:

Деница Маринова, denitsa.marinova@online.bg
Методи Найденов , metodi.naydenov@online.bg
Тел.: 02/ 973 3000 (вътр. 437 и 434)
Фондация „Приложни изследвания и комуникации“
Enterprise Europe Network – България

За допълнителна информация за изследването Иновации.бг:

Тодор Галев, todor.galev@online.bg
Старши експерт
Тел.: 02/ 973 3000
Фондация „Приложни изследвания и комуникации“