Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

Изложение "Европа за нас"

  16:49, 22 Jun 12

От 16 до 18 юни 2012 година пред Националния дворец на културата в София се проведе специализираното изложение "Европа за нас".

За втора поредна година инициативата събрa заедно в среща широката общественост с всички оперативни програми в България, финансирани чрез Структурните и Кохезионния фонд на ЕС. Изложението се осъществи под патронажа на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и се организира от Български икономически форум в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Столична община.
Търговско-промишлена палата – Враца, чрез мрежата си Enterprise Europe Network също взе участие в събитието. В рамките на 3 дни посетителите на щанда на EEN Враца имаха възможността да се запознаят с мрежата, с нейните цели и дейности, към кого са насочени те, да получат ценна информация за възможностите за финансиране на проекти, консултации, както и да се запознаят с конкретни примери за успешни европейски проекти.

В третия ден на изложението, 18 юни, се проведе публичен дискусионен форум на тема "Научени уроци от настоящия програмен период". На него присъстваха представители на всички Оперативни програми, Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство", Програмите за трансгранично сътрудничество и др.