Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

Китайска делегация посети Враца

  16:39, 04 May 12

На 03 Май 2012 година Търговско-промишлена палата Враца съвместно с Център Entreprise Europe Network Враца организира посрещане на Китайска бизнес делегация от провинция Джилин, Китай.
Делегацията бе водена от Ху Зикиянг, зам. генерален директор в министерството на външните работи на правителството в провинцията и представители на местния бизнес и банковото дело.
Срещата бе открита от г-жа Илиана Филипова – Изп. Директор на ТПП-Враца и бе приветствана от Кметът на Община Враца Николай Иванов.

 


Срещата премина на два етапа. Първо бяха представени възможностите, които предлага България и Враца за развитие на бизнеса, като беше наблегнато на туризма, машиностроенето и услугите.

 

След това китайските гости обясниха за основните сектори в икономиката на Джилин. От разказа им стана ясно, че в тяхната провинция се развива основно автомобилостроене, машиностроене, минна промишленост, банковото дело и търговия. В Джилин се намира най-големият производител на автомобили в Китай - FAW, от който излизат годишно над 2 милиона коли. Там е и най-големият производител на високоскоростни влакове. Провинцията е главен район за производство на зърнени храни в Китай. Тук е концентрирано и основното машинно производство в страната.

 

След представянето на китайската провинция, бяха организирани двустранни срещи между представителите на бизнеса. Фирмите от Враца и Джилин си размениха полезна информация и контакти за бъдещо сътрудничество.