Враца, България

БТПП и Виенският икономически форум подписаха меморандум

  10:50, 19 Jan 12

Българската търговско-промишлена палата и Виенският икономически форум подписаха меморандум за разбирателство на среща днес в Палатата. Подписи под документа поставиха председателят на БТПП Цветан Симеонов и д-р Елена Кирчева, генерален секретар на форума.

Документът предвижда двете организации да обединят усилията си за разширяване на техните мрежи и обхват, съвместно сътрудничество при подготовка и провеждане на икономически събития, обмен на икономическа информация и общи действия в полза на представляваните от тях компании.

Виенският икономически форум www.vienna-economic-forum.com е създаден през 2004 г. във Виена с цел популяризиране и насърчаване на инвестиционните възможности в региона от Адриатическо до Черно море, стимулирайки изпълнението на съвместни проекти в страни като Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Македония, Молдова, Черна гора, Словения, Турция и Украйна.

На срещата бе договорено следващото събитие Vienna Economic Talks да се проведе. в София и да представи последните насоки в развитието на българската икономика и региона.

В срещата участва и Георги Табаков, председател на Българския икономически форум.

Още подробности и повече снимки от събитието на адрес http://www.bcci.bg/news/index.php?news=2874