Считано от 01.01.2022 г. ТПП Враца не е част от мрежата на EEN / As of 01.01.2022, CCI Vratsa is not part of the Enterprise Europe Network.

Враца, България

Млад предприемач

  08:14, 15 Dec 09

 Дават 100 000 лв за млад предприемач

През януари стартира конкурсът, фокусиран върху иновациите

Конкурс за наградата Empower за изключителни млади предприемачи ще стартира през януари 2010г. инициативата се осъществява от фондация Empower United с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Наградата Empower е състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса може да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от една година.

Изисквания
Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години. Първата награда в конкурса е в размер на 100 хил. лв. В допълнение към паричната награда, победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти. Ще има награди и за класиралите се на второ и трето място, както и зелена награда.

Кандидатстване
Как да се кандидатства за наградата Empower ще бъде обявено в края на януари 2010г. на сайта на Empower United (www.empower.bg). Крайният срок за предаване на кандидатурите е юни 2010г. Участниците със своите бизнес планове ще преминат през три кръга на оценка от жури от успели предприемачи и професионалисти. Предвидени са обучителни месечни семинари с гост-лектори изявени бизнес лидери и експерти.
На тези събития ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби и други, които ще помогнат на участниците при подготвянето на бизнес планове за конкурса.